Η Μαρια Εκμεκτσιογλου

Η Μαρια Εκμεκτσιογλου

Μια φορά κι έναν καιρό γεννήθηκε στην Πόλη στο Βόσπορο, στο Καντιλλί, ένα κοριτσάκι που το έλεγαν Μαρία.

 

Η ζωή στο γυναικοκρατούμενο σπιτικό κυλούσε μέσα σε μια κουζίνα γεμάτη με τεντζερέδες, τηγάνια και μπαχαρικά που ανάβλυζαν μυρωδιές, όπως η κανέλλα, η μαστίχα, το κύμινο, η ρίγανη, ο βασιλικός και ο δυόσμος που μαγικά συνδυάζονταν με τον κουρκουμά, το ζεντσεφίλι και το ανασόνι. Γεύσεις, χρώματα και αρώματα γέμισαν τη ζωή της και την οδήγησαν στα πρώτα μαγειρικά βήματα. Μαγείρισσα ερασιτέχνης πρώτα για την οικογένεια και για τους φίλους που γέμιζαν το σπιτικό της, κάποια στιγμή αποφασίζει ν’ ανοίξει στην Κωνσταντινούπολη το πρώτο της μαγαζί που ήταν ένας τεράστιος μαγικός κήπος που φιλοξενούσε πλέον τους φίλους και τους φίλους των φίλων της. Ο κήπος ονομάστηκε Maria’s και ήταν η αρχή του ονείρου.
Πολλές μελέτες, σεμινάρια, πολύ δουλειά και απέραντη αγάπη προς την μαγειρική την ώθησαν στη συγγραφή βιβλίων και στη δημιουργία μιας αλυσίδας εστιατορίων με την επωνυμία Maria’s.

 


Τα Marıa's Restaurants είναι μια επιχείρηση οικογενειακή, που ανήκει στην Διοίκηση της Μαρίας, με τους 3 γιούς της. Οι μαγειρικές εκπομπές και στις δυο μεριές του Αιγαίου έγιναν η αιτία να εκπληρωθεί ένα όνειρο πολλών χρόνων, η δημιουργία ενός εστιατορίου στην Ελλάδα.


Η Μαρία Εκμεκτσίογλου διδάσκει στο πανεπιστήμιο Οkan της Κωνσταντινούπολης γαστρονομία. Είναι μέλος των Chaines Des Rotisseurs του Συλλόγου Γαστρονομίας Τουρκίας, του Chef’sclub Θεσσαλονίκης και διοικητικό μέλος του Συλλόγου Χαμένων Γεύσεων.