Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το ξύδι ζυμώνουμε να γίνει μία μαλακή ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα.

Όση ώρα ξεκουράζεται η ζύμη σένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το λάδι. Παίρνουμε το ζυμάρι μας και το ανοίγουμε σε 10 μπαλάκια. Ανοίγουμε σε μέγεθος μικρού πιάτου το κάθε μπαλάκι.

Παίρνουμε το κάθε φύλλο και το βουτυρώνουμε  με ένα πινέλο παντού και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο 4 φύλλα και άλλα 4 φύλλα και 2. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και ετοιμάζουμε την γέμιση.

Σένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι το τσουρτσουρίζουμε μέχρι να ξανθύνει και προσθέτουμε το σκόρδο. Αμέσως ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και ρίχνουμε μετά τις ντομάτες τριμμένες τον άνηθο τον βασιλικό ψιλοκομμένα και τα μπαχαρικά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα κατεβάζουμε από την φωτιά.

Παίρνουμε την πρώτη τετράδα με τα βουτυρωμένα φύλλα και τα ανοίγουμε με τον πλάστη πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι. Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε το φύλλο μέσα κοιτάζοντας να εξέχει φύλλο για να καλύψουμε στο τέλος την πίτα μας.

Βάζουμε πάνω από την στρώση τον μισό κιμά. Ανοίγουμε τα 2 φύλλα τα τοποθετούμε στο ταψί και βάζουμε τον υπόλοιπο κιμά.

Ανοίγουμε και την τελευταία  τετράδα και κλείνουμε και κλείνουμε την πίτα μας σκεπάζοντας την στρώση του κιμά. Την τελευταία στρώση την τσαλακώνουμε λίγο (σαν πατσαβουρόπιτα). Βάζουμε για μισή ωρίτσα την πίτα στο ψυγείο γι να παγώσει το βούτυρο και κατόπιν χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο  για 50-55 λεπτά περίπου.